ortodoncja katowice apartamenty w Szczawnicy

Garnki i patelnie – co wybrać?

32
0
Share:

Jak zmienić oblicze naszej kuchni na lepsze? Okazuje się, że nie trzeba wiele – nowoczesne garnki i patelnie dostępne w ofercie topowych producentów to najprostszy sposób na to, aby gotować z przyjemnością i łatwością. Jakie garnki i patelnie wybrać, aby nasza kuchnia była miejscem kolejnych kulinarnych sukcesów?

Garnki i pokrywki idealne do codziennego gotowania

Codzienne przygotowanie potraw może stać się rutyną. Dzięki nowoczesnym garnkom możemy jednak sam proces gotowania skrócić, zachowując jednocześnie składniki odżywcze potraw. Jak to możliwe? Wśród najchętniej kupowanych kompletów garnków wymienia się garnki ze stali nierdzewnej 18/10, w których dnie umieszczono dyski. Zadaniem dysków jest równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz garnka, co pozwala na szybsze przygotowanie potraw, jak i na oszczędność energii.

Stal nierdzewna jest tworzywem o wysokiej odporności na odkształcenia, działanie wilgoci, wysokie temperatury. Dzięki lejkom, cedzakom i wewnętrznym miarkom gotowanie jest jeszcze prostsze i przyjemniejsze – mówią sprzedawcy ze sklepu gerlach.pl.

Patelnia ceramiczna i granitowa – którą wybrać?

Na polskim rynku od kilku lat dostępne są patelnie ceramiczne i granitowe. W przypadku tych pierwszych ich wnętrze wyścieła powłoka ceramiczna. Powłoka ceramiczna pozwala na smażenie na minimalnej ilości tłuszczu, co znacząco przekłada się na zmniejszenie kaloryczności przygotowywanych potraw. W przypadku patelni granitowych przyciągają one wzrok designem – ich wnętrze i wierzchnia warstwa imituje naturalny kamień, co wprowadza do kuchni powiew natury. Powłoki w patelniach granitowych zmniejszają ryzyko przypalania przygotowywanych potraw. Patelnie wyposażono również w wygodne, profilowane rączki, które pozwolą na wygodne i bezpieczne podnoszenie patelni.

 

 

Share: